O nás

Doner kebap - je pôvodné turecké jedlo. Turecké národy v strednej Ázii už pred tisícročiami pripravovali mäso na rôzne spôsoby. Doner kebap sa stal známy vďaka Osmanom, ktorí sa v priebehu storočí rozšírili na tri kontinenty. Voľne by sa dalo preložiť: doner - 'točiaci sa ražeň'.
Pôvodne sa pripravoval z baraniny, avšak neskôr sa začalo používať aj teľacie, jahňacie, morčacie a kuracie mäso. Vďaka zvislému grilovaniu všetok prebytočný tuk steká dolu, takže zákazník dostane len chudé mäso, čo je hlavným dôvodom toho, prečo si doner kebap získava čoraz väčšiu obľubu na úkor iných druhov rýchleho občerstvenia, najmä vyprážaných jedál. Zelenina a jogurtový dressing /najmä vitamíny B1 a E, ako aj kyselinu listovú/, ďalej vlákninu, dôležité minerálne látky a stopové prvky /najmä železo/. Doner kepap teda spĺňa požiadavky kladené na zdravú vyváženú stravu.
Tešíme sa na Vašu návštevu!